Skip to content
Mocody Logo Mocody Logo Mocody Logo
  • Startguide
  • Lektioner
  • Om mocody
StartguideMocody2021-06-15T08:34:47+02:00

Startguide

Teknologier

Vi har samlet nogle teknologier, som er gode til at koble kodning med bevægelse, leg og læring i folkeskolen. Herunder introducerer vi de enkelte teknologier og giver gode råd til hvordan du bruger dem. Så kan I kaste jer ud i MOVE – CODE – PLAY. God fornøjelse!

Hvad er Code:kit?

Hopspots code:kit er en udvidelse til BBC’s micro:bit. Ved at bruge Hopspots sammen med micro:bit’en bliver det muligt at kombinere bevægelse med kodning.

Code:kit’et gør det muligt at forbinde op til 3 Hopspots-brikker trådløst med micro:bit’en. Brikkerne fungerer som inputs eller knapper, når man f.eks. hopper, træder, trykker eller sætter sig på dem. De kan også programmeres til at lyse i 20 forskellige farver og kan dermed bruges som indikatorer i spil der kræver mere visuel feedback end micro:bit’ens lille display giver.

Opsætningen er enkel. Micro:bit’en indsættes i code:kit’et og når der tændes er brikkerne forbundet med micro:bit’en. Ved hjælp af simpel kode, kan man let skabe sit eget spil, hvor både micro:bit og Hopspots-brikkerne indgår. Mulighederne for at blande fysisk leg og kodning er derved indenfor alles rækkevidde.

PDF guide til Code:kit
Start med denne lektion

Vejledningsvideoer til code:kit

Hold code:kit

Sådan holder man code:kit

Da code:kit’et er touchbaseret kan man aktivere knapperne på både for- og bagside af printet. Derfor skal man enten holde code:kit’et på siderne eller lægge det på et bord, mens man betjener det.

Afspil video
Micro:bit sættes i code:kit

Sæt micro:bit i code:kit

Man kan nemt skifte mellem forskellige micro:bits og på den måde spille forskellige spil med de samme Hopspots-brikker. Se hvordan du sætter micro:bit i code:kit’et og forbinder til computeren.

Afspil video

Forbind til Hopspots

Code:kit’et er fra start forbundet med 3 Hopspots brikker. Hvis man har behov for at forbinde brikkerne igen, er der 2 muligheder. Se her, for at finde ud af hvordan du forbinder Hopspots brikker med code:kit’et.

Afspil video

Sådan holder man code:kit

Sæt micro:bit og code:kit sammen

Video 3

Hvad er key:connector?

Hopspots key:connector forbinder hopspots-brikker med eksempelvis en computer eller en iPad og fungerer nu som trådløst tastatur. Man kan forbinde hver tast med en hopspots-brik og derved træde sig gennem alfabetet på en skærm, hvis bare man har hopspots-brikker nok. På denne måde åbner der sig en lang række muligheder: du kan nu lave dit eget spil i MIT’s kodesprog Scratch og bruge tasterne som inputs i dit program eller du kan spille tastebaserede spil ved at hoppe på piletasterne eller..? Mulighederne er rigtig mange og giver god plads til selv at finde på. Prøv f.eks. vores spil Whack a mocody på Scratch’s hjemmeside. Eller prøv selv om du kan lave det ved at følge vores lektion Whack a Mocody.

PDF guide til key:connector
Start med denne lektion

Vejledningsvideoer til key:connector

Sådan placeres key:connector

Key:connector lægges på et bord eller en anden plan overflade og betjenes ved touch.

Afspil video

Forbind tast med brik

Man fobinder en brik med en tast, ved at holde ‘connect’ nede og holde den tast nede, som man vil bruge. Efter 3 sekunder blinker tasten og man kan gå hen og træde på den hopspots-brik, som tasten skal forbindes til. Sådan fortsætter man til man har forbundet alle brikkerne.

Afspil video

Forbind key:connector med computer

Key:connectoren dukker op under bluetooth indstillinger og fungerer som et normalt trådløst keyboard. Vælg at forbinde fra den computer du vil bruge.

Afspil video

Sådan holder man code:kit

Sæt micro:bit og code:kit sammen

Video 3

Hvad er hopspots?

Hopspots er interaktive brikker man kan aktivere ved at trykke på ellertræde/hoppe på. De kan lyse, modtage og sende signal til andre enheder. Formålet med hopspots er at få aktiveret kroppen og skabe mere bevægelse, når vi bruger forskellige teknologier. På den måde passiviserer teknologierne os ikke altid.

Hopspots er et danskudviklet læringsmiddel, der oprindeligt er udviklet til dagtilbud og skoler. På www.hopspots.dk kan man se hvad man kan man hopspots, udover selv at skabe sine egne spil. Der findes nemlig også en App og en højtalerstander, hvorfra man kan spille en række læringsbaserede spil og hoppe sig igennem interaktive fortællinger eller lave sin egen musik og dans og meget andet.

Gå til hopspots.dk

Virksomhed

CxD ApS – Child Experience Design

Nannasvej 16, 8230 Åbyhøj, Danmark

CVR-nr.: 36087978

Email: info@hopspots.dk

Telefon: +45 31132618

Privatlivspolitik

Teknologier

  • micro:bit
  • code:kit
  • key:connector
  • scratch
  • Hopspots

Child Experience Design | All Rights Reserved | Nannasvej 16, 8230 Åbyhøj, Denmark | Mobile: +45 31132618 | Email: info@hopspots.dk

Page load link
Go to Top